Cartarescu piratat si viata merge mai departe

A fost invitat aseara Mircea Cartarescu la Nasul. Pe un fond tragi-comic, acesta a dezvaluit ca „De ce iubim femeile” a fost piratata. Iar politia, desi a dat de urma falsificatorilor (o tipografie a unui constantean), nu a luat nici o masura impotriva acestora. Catavencu, so pe ei!


Am pus munca si suflet in magazin. Dar a inceput sa se clatine, si nu din cauze naturale. Managementul e execrabil.

Stiu ca daca voi pleca, voi ingropa firma. Si nu fiindca ii voi face eu ceva, ci fiindca nu vor mai avea pe nimeni si nu vor gasi pe altcineva.

Daca imi pare rau? Conducerea si-a luat casa pe credit, 2 van-uri VW in leasing si fumeaza trabucuri scumpe. Firma a avut un profit, iar ei au reusit sa cheltuiasca dublu fara a reinsvesti un sfant. Pentru ce sa-mi para rau? „Sufletul” magazinului va renaste insa, si nu la ei…

Li s-a urcat succesul asa de mult la cap, incat nici nu mai asculta cand li se spune ca barca se duce la fund. Si nu au nici macar bunul-simt de a recunoaste meritele celor care i-au adus acolo. Ba, din prostie sau aroganta, au pierdut si vor pierde oamenii de baza.

Sunt la rascruce acum. O oferta din partea concurentei (colaborare sau full-time), una din partea unei firme de software sau sa pornesc pe propriile picioare. Voi incerca probabil sa combin doua din ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *