Citatul zilei

16:37 genul asta de programatori ar trebui apreciat
16:37 ce-ai facut? ah nimic, am dat un query pe mysql si am omorat server de 3000 euro

Asta trecand peste faptul ca apoi a incercat restart mysqld, in loc de kill query.

Un comentariu la „Citatul zilei”

  1. Adevaru’ e ca, la fel ca in multe alte domenii, „multi vad, putini cunosc”. Am intalnit multe personaje care stiau sintaxa SQL92 pe de rost dar nu faceau diferenta intre un index simplu si unul de unicitate; care nu intelegeau diferenta dintre INNER/OUTER JOIN; care faceau SELECT * si filtrau apoi rezultatele in program sau, in fine, care foloseau SGBDul pentru calcule pe motiv ca „daca are functia COS(), de ce sa nu calculez proiectii cu ea?”.

    Trecand la chestii mai serioase si mai grave, aproximativ nimeni din tagma dezvoltatorilor web care scriu si SQL nu intelege complexitatea unei interogari si nu e in stare sa dea un raspuns decent la o problema de genul „cum optimizam aplicatia pe care ai scris-o aseara ca sa scoata 50% mai multi QPS cu acelasi hardware?”.

    Situatia e cu atat mai trista cu cat aplicatia se complica si faptul ca nu a facut nimeni proiectare (like, the real shit) la modelul de date inainte sa se fi scris macar o singura linie de cod devine evident. Aceeasi observatie pentru aplicatii complexe care utilizeaza tipuri de date complexe puse la dispozitie de SGBD, cum ar fi cele pentru GIS – pana in ziua de azi, 90% din ele folosesc tipuri elementare si fac tot felul de calcule vodoo in aplicatia in sine; iar dupa aceea ne miram ca la interogarea „localitati pe o raza de 50Km in jurul Bucurestiului” primim ca raspuns sate din jud. Constanta.

    Pacat, mare pacat.
    @Dexter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *